KLUBBENS HISTORIE

Syd Fyns Model Jernbaneklub 1987Følg os på 


Syd Fyns Model Jernbaneklub blev stiftet den 1. december 1987. Klubbens anlæg var dengang i skala 1:87 som 2-skinnedrift, og klubbens medlemmer bestod af både voksne og store børn, der opbyggede et større analogt anlæg i de første år.


I tiden efter klubbens 20-års jubilæum stod det klart, at udviklingen indenfor den digitale styring havde udviklet sig væsentligt, og deraf opstod et ønske om at følge med tiden. Den gamle analoge bane skulle nedlægges og der skulle opbygges en ny tidssvarende digital bane.


Det blev derfor besluttet, at den nye bane skulle være digitalt styret men også samtidig være til både 2- og 3-skinnedrift, da en del af klubbens nyere medlemmer kørte med märklin og altså 3-skinne. Man gik igang med nedtagning af den gamle bane, og der blev projekteret en ny.
I 2013 var man kommet så langt, at der blev afholdt prøvekørsler på anlægget, men da der i efteråret, bogstaveligt talt pludselig sprang en bombe på
"Mødestedet" det gamle forsamlingshus i Gudme hvor klubben havde hjemsted, var fremtiden uvis.

Efter kommunevalget i 2013 blev det af kommunalbestyrelsen besluttet at flere af kommunens ejendomme skulle sælges eller nedrives, og her iblandt var "Mødestedet". Klubben fik derfor anvist nye lokaler i Ollerup, men da der samtidig opstod mulighed for lokaler i én af bygningerne på det gamle Gudme rådhus, blev flytningen udskudt.


Hele 2014 ventede man på afklaring, om mulighederne i Gudme kunne blive til noget. Det stod i slutningen af 2014 dog klart, klubbens fremtid skulle blive i Ollerup.


I 2015 startede man derfor med at renovere og istandsætte de nye lokaler. Maling og materialer blev indkøbt, i foråret blev alle vægge malet lyseblå, så de kunne anvendes som baggrund til banens landskab. Der blev samlet godt 20 borde/sektioner til HO-anlægget, og de er blev opstillet så banebygningen kunne påbegyndes. Efter næsten 2 års "ventetid" kunne klubbens medlemmer nu endelig koncentrere sig om at få bygget deres nye drømmebane.