KLUBBENS HISTORIE

Syd Fyns Model Jernbaneklub 1987

SFMJ87

Syd Fyns Model Jernbaneklub er stiftet den 1. december 1987. Klubbens anlæg var i skala 1:87 som 2-skinnedrift. Klubbens medlemsskare bestod af voksne og store børn, og de opbyggede i de forløbne år et større analogt anlæg.

 

I tiden efter klubbens 20-års jubilæum stod det klart, at udviklingen indenfor den digitale styring havde udviklet sig, og der opstod derfor ønsket om at følge med tiden. Den gamle analoge bane skulle nedlægges og der skulle bygges en ny.

 

Det blev besluttet, at den nye bane skulle være digitalt styret og være til både 2- og 3-skinnedrift, da en del af klubbens nyere medlemmer også gerne ville kunne køre med deres materiel. Man gik igang med nedrivningen af den gamle bane, og der blev projekteret en ny. Arbejdet med dette var i fuld gang, og man var kommet så langt, at der var afholdt prøvekørsler på anlægget, da der pludselig sprang en bombe i efteråret 2013.

 

Indtil den 31.12. 2013 havde klubben hjemsted i forsamlingshuset "Mødestedet" på Kirkegade 26 i Gudme. I 2013, efter kommunevalget, blev det besluttet at flere af kommunens ejendomme skulle sælges eller nedrives, og her var "Mødestedet" iblandt. Klubben fik anvist nye lokaler i Ollerup, men da der opstod mulighed for måske at kunne få lokaler i en af bygningerne i det gamle Gudme rådhus, blev flytningen udskudt.

 

Hele 2014 gik med at afvente, om mulighederne i det gamle Gudme rådhus kunne blive til noget. I slutningen af 2014 stod det dog klart, at klubbens fremtid ville blive i Ollerup.

 

Vi startede derfor 2015 med at renovere og istandsætte de nye lokaler. Maling og materialer til den nye bane blev indkøbt, og i løbet af foråret blev alle vægge i HO- og N-stuerne malet lyseblå, så de kunne anvendes som baggrund. Der blev samlet mere end 20 borde til HO-anlægget, og de er nu opstillet i den form, så banebygningen nu kan påbegyndes.

 

Efter næsten 2 års "ventetid" kan klubbens medlemmer nu endelig koncentrere sig om at få bygget deres nye drømmebane.